Verbinding

Yoga betekent verbinding. Het zorgt voor verbinding voor de moeilijkste weg die we in ons leven afleggen. Namelijk de verbinding tussen hoofd en hart. In deze onrustige tijden wil ik je door middel van mijn blogs, meditatie- en ontspanningsoefeningen helpen de verbinding te leggen en te houden.

Dit kan door korte meditatiemomentjes. Momenten waarin je bewust voor jezelf zorgt, even de tijd neemt om stil te staan en te voelen. Dit hoeft nooit lang te duren. Al een paar minuten per dag zorgen dat je de golven van je gedachten wat tot rust kan brengen.

En dat is nuttig, zeker in een tijd waarin geen week, geen dag hetzelfde is. Waarin we regels moeten opvolgen die onze vrijheid aantasten. Waarin meer dan ooit een beroep wordt gedaan op onze flexibiliteit.

Daarom geef ik je deze oefeningen. Om je te helpen in deze tijd goed voor jezelf te blijven zorgen, flexibel te zijn, maar nooit de verbinding te verliezen tussen je hoofd en je hart. Want dat is de belangrijkste verbinding die we als mens kunnen maken.

Yoga & mindfulness

In dit blok zal ik ademhalingsoefeningen en meditaties plaatsen. Heb je vragen over mediteren of over de ademhalingsoefeningen of heb je een andere vraag over hoe yoga en mindfulness je in deze tijd kunnen helpen? Je kunt me mailen op: eveline@vishuddha-yc.nl.

Maandag 30 maart: oefening: Terug naar je gevoel

Vrijdag 3 april: oefening: Meditatie over dankbaarheid

Vrijdag 10 april: ademhalingsoefeningen

Dinsdag 21 april: Rust in je lijf