Zonder inspanning geen ontspanning

Yoga zoals wij dat in het westen kennen is vooral het doen van asana’s. Vaak tijdens een les van één tot anderhalf uur waarin je houdingen doet om je lichaam te stretchen en je door inspanning te ontspannen. Maar yoga is veel meer dan dat. Bij yoga draait het om het uiteindelijk rustig krijgen van je hoofd. In het boeddhisme wordt onze ‘mind’ gekscherend “monkeymind” genoemd. Als aapjes die aan lianen slingeren, zo springen gedachten vaak op en neer door ons hoofd. En hoe krijg je dat hoofd nou rustig? Yoga is daar één van de antwoorden op.

Hatha yoga

De yogalessen die ik geef zijn gebaseerd op de traditie van swami Sivananda. Het is een stijl van hatha yoga waarbij er een goede balans is tussen inspanning en ontspanning. Ik pas mijn yogalessen altijd aan, aan de doelgroep. Ben je op zoek naar uitdaging, dan geef ik diverse variaties in houdingen. Wil je juist meer ontspanning dan richt ik daar de les meer op in. Het mooie van hatha yoga vind ik deze veelzijdigheid. Zo kan ik een brede doelgroep kennis laten maken met yoga en de voordelen ervan laten ervaren.

Rooster

Als een nomad-yogi geef ik bij verschillende studio’s en sportscholen les. Ook organiseer ik zelf cursussen en workshops. Voor het meest actuele rooster kijk op deze pagina.

ERVARINGEN VAN STUDENTEN

“De lessen van Eveline zijn erg fijn. Ze is kundig, laat iedereen in zijn/haar waarde en straalt ontzettend veel rust uit.”

Mieke

“Eveline heeft een hele fijne stem, ik zou willen dat ze de eindontspanning inspreekt en ik hem thuis kan luisteren, en luisteren en luisteren! “

Machteld