In 2011 begon Rotterdam in Balans met gratis yogalessen op het Schouwburgplein in Rotterdam. Inmiddels start dit jaar de zevende editie van dit evenement. Van medio mei tot en met september kun je elke zondagochtend genieten van een yogales in de buitenlucht.

Met je hoofd in de stad

Zelf deed ik in 2011 ook mee met de eerste yogalessen op het Schouwburgplein. Ik vond het elke week weer bijzonder als iets voor 11 uur uit alle zijstraatjes die uitkomen op het Schouwburgplein mensen aan kwamen lopen met hun yogamat onder de arm. Sindsdien doe ik elk jaar wel een aantal zondagen mee met de yogalessen. Met  rechts van je Pathé Schouwburgplein, het Nationale Nederlanden gebouw op de achtergrond en de Doelen , krijg je een ongekende yogabeleving. Lekker aards, met je voeten op de grond en je hoofd in de stad.

Kennismaken met yoga in Rotterdam

Het concept is dat elke week een andere docent een les verzorgt. Van 11.00 tot 12.00 uur word je  ondergedompeld in de wondere wereld van de yoga. De ene week is er ruimte voor meer actie en gaat de les in een heerlijke flow, de andere week is er meer aandacht voor het meditatieve karakter van een yogales. Zo kun je op een heel laagdrempelige wijze kennismaken met yoga en de verschillende yogadocenten die Rotterdam rijk is.

Save the date: 23 juli!

Dit jaar, 2017, mag ik als docent een yogales verzorgen op het Schouwburgplein. Op zondag 23 juli van 11.00 uur tot 12.00 uur laat ik je kennis maken met de verschillende aspecten van de zonnegroet.

Zonnegroet

De zonnegroet is een veelgehoorde oefening binnen de yoga. Het is een serie houdingen (asanas) die gebruikt wordt om het lichaam op te warmen en klaar te maken voor de houdingen die daarna  komen. Maar de zonnegroet an sich kan ook al een volledige workout zijn en zorgen voor een optimale yoga-beleving.

Binnen de zonnegroet zijn er veel variaties mogelijk. Zo is er een serie speciaal voor mensen met rugklachten, er is een klassieke versie en op deze versie zijn weer tal van variaties mogelijk die de zonnegroet intenser maken op zowel lichamelijk als energetisch vlak. 

Wil je alvast in de stemming komen en meer lezen over de zonnegroet? Klik hier voor meer uitleg.

Yoga@Home

De les op 23 juli 2017 zal zo opgebouwd zijn dat je na de les beschikt over een serie houdingen voor het beoefenen van de volledige zonnegroet. En dan op zo’n manier uitgelegd dat je de oefeningen thuis ook nog kan doen. Een heerlijke les voor zowel de beginnende als meer gevorderde yogi.

Meer informatie over dit en andere evenementen op het Schouwburgplein, klik hier.