WereldYogaDag

In 2014 is door de Verenigde Naties de ‘international day of yoga’ in het leven geroepen. Yoga staat voor eenheid en verbinding. Het doel van deze internationale yogadag is dat door wereldwijd aan yoga te doen, we met elkaar een eenheid vormen en verbinding maken en voelen. Om zo de wereld weer een stukje mooier te maken. Dat kan alleen maar goed zijn, toch?

Yoga op het Schouwburgplein: kom je ook?

Voor veel yogadocenten staat 21 juni extra in het teken van het doorgeven van al het moois dat yoga te bieden heeft. Op veel plekken kun je gratis een yogales volgen. Zo is er vanavond om 18.00 uur een yogales op het Schouwburgplein in Rotterdam. Dit jaar mag ik deze les op het Schouwburgplein verzorgen. Ik voel me vereerd en ik heb er onwijs veel zin in!

Verbinding

Verbinding betekent letterlijk “twee delen aan elkaar verbinden/vast maken”. Met yoga kun je dit zien als lichaam en geest (body en mind) met elkaar in verbinding brengen. We brengen de zogenaamde “monkey mind” tot stilstand en komen in houdingen waarin we ons lichaam heel bewust gaan voelen. En waarbij je, uiteindelijk na alle houdingen, steeds meer rust en stilte voelt.

Op WereldYogaDag is er extra tijd en gelegenheid voor verbinding. Met jezelf en met elkaar. Deze beide vormen van verbinding zijn belangrijk. De ene keer voel je meer verbinding met jezelf dan de andere keer. Net zoals je de ene keer meer verbinding voelt met je vrienden of familie dan een andere keer.

Yoga helpt je er aan herinneren dat verbinding er altijd is. En morgen, op 21 juni, staan we hier extra bij stil.

Ga je ook graag die verbinding aan? Kom dan om 18:00 uur naar het Schouwburgplein in Rotterdam. Het wordt een toegankelijke les, iedereen kan meedoen. Ook als je nog nooit op een yogamatje hebt gestaan. Ik zie er naar uit je morgen te ontmoeten.

Namasté!