Mijn wens om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken, bracht me jaren geleden op het pad van yoga. Nieuwsgierig was ik. En niet alleen dat, ik zocht ook naar manieren van ontspanning in de steeds drukker wordende ratrace van werken, sporten en mijn sociale leven. Ik begon met yogalessen in de sportschool en ging op zoek naar een yogastudio waar ik meer gespecialiseerde lessen kon volgen.

Ontdekken

Op het moment dat je je op het yogapad bevindt, gaat er een wereld voor je open. Zo maakte ik kennis met Hot & Fit yoga, Kundalini yoga, Power Yoga, Hatha yoga en nog veel meer. En zo ging mijn ontdekkingsreis verder. Na vele lessen gevolgd te hebben van nationale en internationale docenten wist ik dat yoga mij niet alleen veel ontspanning en rust gaf, maar ook dat ik de wijsheid van yoga en dat wat yoga mij brengt, wil doorgeven.

Wat is dat dan? Dat wat yoga mij brengt? Een stukje houvast in dit hectische leven. Handreikingen om beter te leren luisteren naar mijn lichaam. Richtlijnen om me te concentreren op mijn ademhaling, om te leren gaan met gevoelens van onrust en leren dat het ok is tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen.

Yoga is een levenswijze

Mijn zoektocht naar een yoga-opleiding was geopend. Binnen de traditie van Sivananda yoga vond ik mijn weg. Tijdens een twee-jarige opleiding leerde ik dat yoga niet alleen het doen van asana’s (houdingen) is, maar zo veel meer. Het is ademhalen, mediteren, gezond eten, goed voor jezelf zorgen, zonder oordeel leven en alles wat op je pad komt met liefde benaderen. Yoga is voor mij een levenswijze geworden. Een wijze waarin ik mijzelf kan zijn, me thuis voel en elke dag nog van leer. Over mezelf en over anderen.

Een missie vanuit mijn hart

Ik ben een yogadocent vanuit mijn hart, met mijn voeten op de grond. Als ik lesgeef, ben ik volledig in het moment. Mensen vragen mij weleens wat ik doe om te ontspannen. En als ik dan denk aan de momenten dat ik volledig ontspannen ben, dan zijn dat de momenten waarop ik les geef. De yogafilosofie doorgeven, dat wil ik graag doen. Op de nuchtere en vrolijke manier die bij mij past.

Als mijn studenten na een les naar me toe komen en aangeven dat ze begin van de les ergens spanning voelden en het na afloop van de les weg is, dan ben ik gelukkig.

Maar ook als ik na een les te horen krijg dat een oefening juist niet fijn was of dat iemand veel weerstand in voelde. Samen hebben we het er dan nog even over. En soms ook helemaal niet en dan gaat iedereen weer lekker naar huis. Zo geef ik in mijn lessen wat een ieder nodig heeft.

En of je nu voor de allereerste keer bij mij een les volgt of al een paar jaar trouw naar één van mijn lessen komt, je haalt er altijd datgene uit wat op dat moment voor jouw belangrijk is. En daar gaat het om!