Eenheid & verbinding

In 2014 is door de Verenigde Naties de ‘international day of yoga’ in het leven geroepen. Er stemden toen 175 naties (van de 193!) toe met dit voorstel van de premier van India. Er is gekozen voor 21 juni omdat deze dag, waarop ook de zonnewende plaatsvindt, de langste dag is en in vele delen van de wereld een speciale betekenis heeft.

Narendra Modi, de minister van Yoga in India was vorige week bij ons in Nederland. Hij sprak onder andere met minister Rutte over het nut en de noodzaak van yoga. In een artikel van de NOS staat het volgende: “Toen Modi, kort nadat hij in 2014 aan de macht was gekomen, bij de Verenigde Naties voorstelde om 21 juni uit te roepen tot Internationale Yogadag, werd dit zonder enige tegenstem aangenomen.” Hier kun je het hele artikel lezen.

Voor veel yogadocenten staat vandaag extra in het teken van het doorgeven van al het moois dat yoga te bieden heeft. Op veel plekken kun je gratis een yogales volgen. Zo is er vanavond om 19.00 uur een yogales op het Schouwburgplein in Rotterdam. Ik ben er bij, jij ook?

Als je vandaag ergens tijd hebt om een yogales te volgen, dan moedig ik je aan om dat vooral te doen. Yoga staat voor eenheid en verbinding. Het doel van deze internationale yogadag is dat door wereldwijd aan yoga te doen, we met elkaar een eenheid vormen en de verbinding te maken en te voelen. Om zo de wereld weer een stukje mooier te maken. Dat kan alleen maar goed zijn, toch?