Op zondagochtend geef ik tegenwoordig een yogales bij NJOYoga in Spijkenisse. Van 9.45 uur tot 11.00 uur kun je je door mij laten onderdompelen in de wereld van de Hatha Yoga. En dat allemaal in een heerlijk verwarmde ruimte. Het voordeel hiervan is dat je lichaam eerder warm is, waardoor je sommige houdingen net iets dieper kunt doen dan anders. Zodat je optimaal de voordelen van houdingen (asanas) kunt voelen. Hoe is het om van mij les te krijgen, wat kun je verwachten? Ik vertel het in deze blog.

Inspanning vs. ontspanning

Mijn lessen begin ik vaak met een korte introductie over de les zelf, waarna een ontspanning volgt. Dit doe ik zodat iedereen even echt aan kan komen in de ruimte. En daar heb je de rest van de les profijt van, je kan je dagelijkse beslommeringen buiten de deur laten en hebt ruim een uur de tijd voor jezelf.

Ik geef Hatha yoga in de traditie van Sivananda. Bij Hatha yoga draait het allemaal om de combinatie van inspanning en ontspanning. Tijdens mijn lessen zorg ik dat er een goede balans is tussen deze twee. Zodat, als jij de les volgt, je voor jezelf het beste uit de les kunt halen.

Pranayama

Ademhalen is iets vanzelfsprekends, we doen het allemaal dagelijks. Tijdens een yogales sta ik hier even extra bij stil. Er zit altijd een vorm van ademhalingsoefeningen in de les. Deze oefeningen worden binnen de yoga ook wel pranayama genoemd. Van een diepe buikademhaling tot een wissel- en vuurademhaling. Afgestemd op degene(n) die ik voor me heb voeg ik deze oefeningen toe aan mijn les.

Surya Namaskar en asanas

De houdingen die we tijdens een yogales doen, worden asanas genoemd. Asana betekent houding. Als je een les bij mij volgt zul je deze termen door elkaar horen.

Ik schreef er eerder al een blog over. De zonnegroet, ook wel SuryaNamaskar genoemd. Dit  is geen asana, maar een serie houdingen waarmee je je lichaam opwarmt. Binnen de zonnegroet zijn tal van variaties te bedenken. Afhankelijk van de behoefte van de mensen die  mijn lessen volgen, geef ik intense variaties of kies ik juist voor een meer meditatieve beoefening van de zonnegroet en de asanas die daar op volgen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer een les van mij volgen? Mail mij dan voor meer informatie. Op deze pagina vind je ook meer informatie over mijn lessen en workshops. Wil je eens een les volgen bij NJOYoga in Spijkenisse? Ga dan naar de website van NJOY en meld je via die website aan.

Tot ziens op de yogamat!