Vishuddha is een woord uit het sanskriet, de taal uit het Oude India. Binnen het hindoeisme en de yoga wordt regelmatig gesproken van chakra’s. Dit zijn energiewielen in je lichaam. Je hebt er honderden, zo niet duizenden. Maar er zijn er zeven die het belangrijkst zijn. De Vishuddha chakra is er daar één van en bevindt zich ter hoogte van het keelgebied en staat voor communicatie. Als dit chakra volledig open staat, dan kan je goed spreken, je straalt kracht en vertrouwen uit. Deze chakra staat precies tussen voelen en denken in. En brengt het hart- en voorhoofdchakra daardoor met elkaar in verbinding.

Je keelchakra ligt in het gebied waar  één van de belangrijkste klieren in je lichaam zit. Je schildklier. Deze klier wordt ook wel de thermometer van je lichaam genoemd. En als die thermometer ontregeld is, dan ben je behoorlijk uit balans. Zelf ben ik ook altijd op zoek naar balans. De vraag “hoe houd ik de balans tussen de westerse wereld waarin ik leef en mijn brede interesse voor de oude yogafilosofie?”, houd mij dagelijks bezig. Ik wil het beste van deze twee werelden kunnen combineren.

Bij het uitwerken van alle ideeën voor mijn bedrijf kwam al gauw naar voren dat ik mijn beide specialismen, yoga en communicatie, graag wil combineren. Met Vishudhha Yoga en Communicatie breng ik deze twee samen. En de naam? Die koos ik omdat Vishuddha een term is uit de yogafilosofie en staat voor open en eerlijke communicatie. Precies datgene waar ik met mijn bedrijf voor sta!

Vishuddha chakra