Voordat je aan het kerstdiner gaat of proost op het nieuwe jaar, heb ik iets leuks voor je. Ik wil je namelijk vragen om even stil te staan bij het afgelopen jaar. 

Geniet van je succes

8 jaar geleden kreeg ik van mijn toenmalig leidinggevende een mooi cadeau. Een kerstbal. Met daar aan een kaartje met de letters: “GVJS”. De boodschap was: “Geniet van jouw succes!”. En sindsdien, elk jaar als ik de kerstversiering tevoorschijn haal, ligt die kerstbal, met het kaartje en het lint bovenop alle versiering. De kerstbal herinnert  mij er aan dat ik even mag stilstaan bij het afgelopen jaar en de dingen waar ik echt trots op ben.

Waar ben jij trots op?

Maak een top 3 van dingen waar jij het meest blij of trots op bent. Dat hoeven echt geen grote dingen te zijn, mag natuurlijk wel. Maar het kan ook iets kleins zijn. Het gaat erom dat het iets is waar JIJ trots op bent. Zo sluit je het jaar af met een jaaroverzicht van jouw momenten. Heb je een lijstje gemaakt, kijk er naar, wat voel je er bij? Zo eind van het jaar mag er een momentje van terugkijken zijn. Om daarna met frisse moed het nieuwe jaar in te gaan.