Nazomeren

De zomervakantie is nu echt voorbij. Dat merkte ik deze week vooral aan de hoeveelheid files waar ik in stond. Wat een zomer hebben we gehad! Aan één stuk door was het prachtig weer. Zelf heb ik de hele vakantie doorgewerkt. Maar waar het kon, heb ik genoten van het mooie weer, het strand, de pleinbioscoop, verschillende festivals in Rotterdam en de fijne lessen die ik mocht geven. Maar het mooie weer is nog niet helemaal voorbij! Hopelijk kunnen we nog een paar weken genieten van een mooie nazomer, voordat de Herfst echt zijn intrede doet.

Yoga op het Schouwburgplein – editie 2018

Het hoogtepunt van de lessen die ik deze zomer gaf, was wel de les op 29 juli op het Schouwburgplein in Rotterdam. Aan meer dan 120 yogi’s gaf ik een yogales in theater Rotterdam (voormalige Schouwburg van Rotterdam). En dat was in één woord: GEWELDIG!

Theater Rotterdam

Yoga in theater Rotterdam

En terwijl iedereen nu weer aan het werk gaat of naar school, staan mij een paar vakantieweken te wachten. Weken waarin ik gas terugneem. Even geen les geef en waar ik wat minder vaak online zal zijn.

Offline is the new luxury

En dat offline zijn, vind ik echt zooo lekker! Maar tegelijk geeft het vaak een dubbel gevoel en zit er ineens een stemmetje in mijn hoofd met de vraag “heb ik een bericht?”…waar dan ook. Op welk social medium dan ook. Het is leuk om te zien hoe er steeds meer op offline zijn wordt ingespeeld.

Er is zo’n overkill aan social media. What’s app, Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn, Snapchat en ga zo maar door. Je hoort er tegenwoordig niet meer bij als je niet op één social medium zit (liever zijn het er drie, vier, vijf…). Hoe vaak je op je eigen social media zit kan je nog enigszins doseren, door bijvoorbeeld alle nieuwsmeldingen uit te zetten. En door een gezonde dosis discipline. Om bijvoorbeeld maar een paar keer per dag je social te checken. Dat vergt ook al flink wat doorzettingsvermogen (om niet constant al je social media checken). Dat doorzettingsvermogen ga ik tijdens mijn vrije weken aanspreken. Ik ga er mee oefenen. En misschien plaats ik dan wel af en toe een leuke foto op mijn Instagram van mijn offline-momentje…;-)