Zondag 23 juli was het zo ver. Ik mocht op deze dag een yogales geven op het Schouwburgplein. Al jaren ga ik zelf naar het evenement dat jaarlijks van mei tot september plaatsvindt. Elke zondag kun je een gratis yogales volgen, van elke week ook weer een andere docent.

Spannend is goed

Toen ik na mijn terugkomst uit India gebeld werd door de organisatie van Yoga op ‘t Schouwburgplein met de vraag of ik een les wilde geven deze zomer, zei ik volmondig JA! Hoe spannend ik dat ook vond. Dat wat je spannend vindt zijn immers vaak de dingen die het leukst zijn om te doen. Ik besloot de les een thema te geven, helemaal passend bij de zomer. Een uur in het teken van de zonnegroet met daarbij natuurlijk ook wat andere asana’s om alle aanwezigen een zo optimaal mogelijke yoga-ervaring te geven.

Zo vlak voordat we begonnen, zie je dat ik het toch even spannend vind.

Voor iedereen toegankelijk

Wat zo leuk is aan dit evenement is dat het voor iedereen toegankelijk is. Heb je nog nooit yoga gedaan, dan is het een fantastische gelegenheid om verschillende yogasoorten uit te proberen. Op die manier vind je goed voor jezelf uit wat wel en niet bij je past. Zo heb ik het zelf ook gedaan. Ook de meer gevorderde yoga beoefenaar kan hier goed terecht. Er worden vaak opties gegeven in de houdingen zodat je zelf kunt kiezen hoe intens je de oefening al dan niet maakt. En daarbij is het altijd belangrijk goed naar je eigen lichaam te luisteren. Dat alles bij elkaar maakt deze zondag op Schouwburgplein een cadeautje voor jezelf.

Zou het droog blijven?

Ik was al vroeg aanwezig, zo kon ik sfeer proeven, de eerste mensen die aankwamen de hand schudden en samen met de meiden die mij gingen helpen tijdens de les nog wat voorbespreken. De weergoden hebben ons wel (vanaf zaterdagavond al!) erg in spanning gehouden, want zouden we het droog houden?

Voordat we beginnen nog even werkoverleg.
Foto door: Eric Timmerman – Klotterbooke Fotografie

Buienradar is geduldig

Vanaf zaterdagavond was ik even vergroeid met mijn mobiel en de buienradar-app. Zou het droog blijven die zondagochtend? Het bleef spannend, eigenlijk wel de hele les. Maar met z’n allen hebben we bewezen dat de zonnegroet werkt! Nadat het de eerste tien minuten van de les regende, brak de zon door en liet zij haar licht over het Schouwburgplein schijnen. We werden getrakteerd op een prachtige wolkenlucht met strakblauwe stukken tussendoor.

Langzaam breekt de zon door.
Foto door: Eric Timmerman – Klotterbooke Fotografie

Wat een bikkels!

Ik was zelf erg opgelucht toen de zon doorbrak, want ik vond het enorm knap van alle mensen die er waren en die ondanks de regendruppels bleven staan waar op hun matje. Iedereen was zo gemotiveerd om de les te volgen en een beetje regen sloeg ons niet uit het veld! Chapeau aan iedereen die heeft mee gedaan!

Met je hoofd in de stad en je voeten op de grond

Voor mij was het een fantastische ervaring deze les te mogen geven. Wat ik zo geweldig vindt is dat we op het Schouwburgplein met ruim 80 mensen yoga deden. Op deze zondagochtend, op hetzelfde plein waar duizenden Feyenoord-fans hebben staan feesten tijdens het kampioenschap, op het plein dat elke bioscoopbezoeker in de stad kent, het plein waar zo veel gebeurt. Elke keer is het weer wat anders, en elke keer weer even leuk en bijzonder. Dat maakt dat ik zo hou van Rotterdam. Van deze evenementen, de openheid en ongedwongenheid van de stad. En yoga past daar perfect tussen, want je staat lekker met je hoofd in de stad en je voeten op de grond!

Foto’s door Eric Timmerman – Klotterbooke fotografie