Dat iedereen, jong en oud, iets mee krijgt van de corona crisis is onvermijdelijk. Maar dat zelfs de allerkleinsten meer begrijpen dan je denkt, bleek maar weer toen mijn zus van de week aan mijn neefje van bijna vier de volgende vraag stelde: 

Je bent een superheld, welke superkrachten zou je dan willen hebben?” Waarop hij stellig antwoordde: spidermankrachten mét spinnenwebkrachten en dan corona weg halen. 

Nog geen vier jaar en dan beseffen dat je wel echt een superheld moet zijn om corona weg te halen. Dat dat iets is wat niet zomaar weggaat, daar zijn hele sterke mensen voor nodig. En ja, als je vier bent, dan kom je snel uit op een superheld. 🙂 Die superheld is volgens mijn neefje en nichtje dan ook meneer Rutte. Want op de vraag of ze weten wat het werk is van meneer Rutte antwoordde de één “iets van een filmster want dan kom je op de televisie” en de ander “geen corona hebben”. 

Om vervolgens op de vraag wie de baas van het land is te antwoorden “IK!” (neefje, bijna vier). Gelukkig voor mijn oranje-hart wist mijn nichtje dat Alexander en Maxima dat zijn. 😉 Niet helemaal goed, maar ach, omdat nicht en tante allebei erg koningsgezind zijn, reken ik dit goed. 🙂  

Wat is liefde?

Op de meest filosofische vraag die mijn zus stelde “wat is liefde?” antwoordde de lieve schat van vier “dat je het coronavirus met de spinnenwebben weg moet halen.” Dát is liefde, met spinnenwebben dat corona-virus te lijf! Meneer Rutte…het is aan u. Volgens mijn neefje bent u een superheld want het is aan u “geen corona te hebben”.

Voor elkaar zorgen

Gisterenavond weer een toespraak waar je “U” tegen zegt. En waarvan ik zeker weet dat mijn neefje en nichtje er weer het nodige van mee hebben gekregen. Ik hoop dat zij later op deze tijd terug kijken en het gevoel hebben gekregen dat er voor hen gezorgd werd. Door het hele land, omdat we ons nu allemaal aan de regels houden. Door die meneer die wel of geen filmster is met wel of geen spinnenwebkrachten. Door die meesters en juffen die 1000% hun best deden om het de papa’s en mama’s thuis makkelijk te maken en fijne lessen voor te bereiden. 

Later als je groot bent

Ik hoop dat zij zich de fantasie, de speelsheid blijven herinneren. En dat ze hun kinderlijke onschuld zo lang mogelijk mogen behouden. Dat in hun ogen een huis 8.500 euro of 18.500 euro kost. Dat haar wens (nichtje) uit is gekomen om dieren te redden. Dat de schildpadden inderdaad uit zee zijn gehaald zodat ze niet meer ziek worden van plastic (neefje). Dat nijlpaarden en tijgers nog steeds het allerbelangrijkst voor ze zijn (naast papa en mama) en dat ze weten dat ze de allermooiste wensen mogen wensen, niet alleen als kind, maar ook als ze later groot zijn. 

Aan dat “later”  werken we nu met zijn allen. We zijn met zijn allen bezig goed te zorgen voor ons “later”. Door nu gas terug te nemen, door thuis te blijven, door afstand te houden. Door op elkaar te letten en door andere te beschermen door jezelf in acht te nemen. 

Met elkaar, voor later. 

Namasté

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment