Leven in vrijheid

Omdat we vandaag de vrijheid mogen vieren, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is geweest, wil ik je graag attenderen op het volgende.

Van de week las ik in de krant dat het Anne Frank Huis in zwaar weer verkeert. Het Anne Frank Huis is een museum dat geen subsidies krijgt en daardoor bijna volledig afhankelijk is van de inkomsten van entree-kosten.

Vorig jaar was ik er voor het eerst in mijn leven, een bezoek om nooit te vergeten. Dat in combinatie met mijn bezoek later dat jaar aan Auschwitz Birkenau in Polen maakt dat het bericht over het Anne Frank Huis mij echt even van mijn stuk bracht.

Vandaag vieren we 75 jaar vrijheid. Door corona voelen wij ons beperkt in onze vrijheid. En dat
zijn we ook. Maar er mag nooit, nooit vergeten worden dat er 75 jaar geleden gestreden is voor onze vrijheid. En dat er toen echt sprake was van vrijheidsberoving. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat dit niet vergeten wordt, dat het Anne Frank Huis kan blijven bestaan.

Denk je er ook zo over? We kunnen dit stuk geschiedenis met elkaar laten bestaan. En zorgen dat het straks weer haar deuren kan openen. Ik heb een donatie gedaan aan het Anne Frank Huis. Voel je die behoefte ook? Meer informatie hierover lees je hier.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment