Met het live zetten van je website en het aanmaken van een Facebookpagina ben je er als ondernemer niet. Sterker nog, op dat moment begint het pas. Dé druk op de knop voor het live zetten betekent niet dat je achterover kan leunen en de mailtjes binnen gaan stromen. Nee, dan moet je nog meer aan de bak. Want hoe komen mensen bij jou? Hoe weet men wat je doet, wie je bent en dat zij precies op zoek zijn naar wat jij aanbiedt? (beetje cryptisch, maar zo werkt het)

Dus ging ik van de week aan de slag, met het ontwerpen van mijn eigen promotiemateriaal. Nadat ik dit jaren voor bedrijven heb gedaan, is het wel even anders om voor mezelf een huisstijl te ontwerpen, foto’s te kiezen en teksten te schrijven. Want op één of andere manier is het dan nooit af. Ben je dan voor jezelf kritischer dan voor een ander? Of is het zo dat je als je voor jezelf werkt, je je eigen deadline steeds maar kan verschuiven, want…er moet toch nog even iets af. Die zelf opgeworpen obstakels schoof ik aan de kant en ik ging stug door met mijn eigen design en content.

Toen ik mijn communicatie opleiding afrondde had ik niet gedacht dat ik mijn skills ooit voor mijn eigen onderneming in zou zetten. Stiekem had ik het wel gehoopt, maar je weet nooit wanneer het moment komt dat het zover is. En bij al deze klussen, het ontwerpen, het bedenken van teksten, het maken van mijn site, uitzoeken van foto’s, helpt yoga mij. Yoga is er namelijk is zoveel vormen. Het is niet alleen het doen van houdingen, maar ook een mindset. Door de houdingen, de fysieke yogalessen, maar ook door meditatie, leer ik beter te ontspannen en om te gaan met stress. Wat niet betekent dat ik nooit stress heb hoor. Maar ik leer de signalen ervan te herkennen. En dat brengt me tot de kern van yoga, dat waar het om draait. Namelijk: eenheid.

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord yuj. Dit betekent verenigen, verbinden. Die woorden hebben weer verband met het woord juk. Een juk verbindt twee onderdelen tot één. Yoga betekent daarom eenheid. Eenheid, met jezelf, je gedachten, de wereld om je heen. En binnen die eenheid is het de uitdaging zo eerlijk en puur mogelijk leven. Bij gevoelens van stress of spanning, herken ik die en vraag ik mezelf af, wat kan ik er NU aan doen? Dat heb ik mezelf aan geleerd. Ik kies dan vaak voor een moment van ontspanning, want zonder ontspanning is er geen inspanning. Deze twee begrippen vormen samen eenheid. En dat temidden van deze mooie stad, waarin ik het als mijn uitdaging zie om de kracht van het westen te combineren met het zachte en spirituele van de oosterse denkwereld.

Dus met dat in gedachten en na de nodige ontspanningsoefeningen ging ik verder met mijn eigen huisstijlmiddelen. En het mag gezegd worden, het resultaat mag er zijn!

Huisstijl - middag ontwerpen