Ben je er aan toe om jouw kluwen hormonen wat te ontwarren? Doe dan mee op zondag 19 februari met de les ‘hormoonyoga’.

Dancing queens

Ken je dat gevoel van hormonen die door je lichaam lijken te dansen? Hormonen kunnen ons flink bezig houden. Dat heb ik zelf een aantal jaar geleden aan den lijve ondervonden. Mijn schildklier besloot op een gegeven moment heel hard te gaan werken. Waarom? Geen idee. Misschien wel omdat ik zelf op dat moment keihard werkte en mijn schildklier dat graag wilde bijbenen. Na een korte tijd medicijnen slikken dacht mijn schildklier “ja doei, dan stop ik er maar mee als je ineens medicijnen gaat slikken”. En zo kwam ik in een molen terecht van een heel snel werkende schildklier, naar heel langzaam en vice versa. Een ware polka voor mijn gehele lichaam en geest.

Openen van borst en keel

Na allerlei onderzoeken in het ziekenhuis, medicijngebruik en alternatieve therapie, ben ik zelf diverse yoga-houdingen gaan uitproberen. Ik was toen al veel met yoga bezig en wist dat yoga goed voor mij is. Door middel van de yogahoudingen zocht ik uit hoe mijn lichaam, en dan vooral mijn hormoon-huishouding, hierop reageerde. En ik moet zeggen, dat deed mij goed. Ik ontdekte dat bepaalde houdingen heel fijn zijn om je borst- en keelgebied te openen. Je keelgebied is precies die plek waar je schildklier zit. Ik kon dus zelf tot op zekere hoogte de werking van mijn schildklier regelen. Van de ademhalingsoefeningen en meditatie die ik deed, werd ik rustiger. En dat kwam ook de werking van mijn schildklier ten goede.

Eerlijke communicatie

Mijn ervaring met yoga en mijn hormoon-problemen heb ik verwerkt ik in een workshop, speciaal voor vrouwen. De serie yoga-houdingen tijdens deze workshop beïnvloedt het hormoonstelsel positief.  Onze hormonen vertellen ons zo ontzettend veel. Daar sta je eigenlijk niet bij stil. Tijdens de les doen we asana’s waarbij de focus ligt op het openen van je hart- en keelgebied. In het gebied bij je keel zit je schildklier, maar ook je keelchakra. Die plekken staan voor eerlijke communicatie, naar jezelf en anderen toe. Tijdens de workshop vertel ik hier meer over.

Momenteel is er geen workshop gepland. Houd mijn website en social media in de gaten voor de nieuwe data (najaar 2018).