I have a dream

Vijf jaar geleden had ik een droom…ergens in mij was een zaadje geplant en dat kwam tot bloei. Een reisvirus ontwaakte zich in mij. Het was mijn diepste wens om alleen naar New York af te reizen. New York…the city that never sleeps. New York…de stad van ongekende mogelijkheden.

Ik trok mijn stoute schoenen gaan en ging. Tien dagen. Voor het eerst ging ik op reis buiten Europa. Het moment dat ik de Amerikaanse vlag zag wapperen op het vliegveld JFK kreeg ik kippenvel en tranen in mijn ogen. Ik had zoveel overwonnen, angst om te vliegen, om te reizen, om alleen te zijn. En daar begon mijn avontuur. Met een lach op mijn gezicht die er tien dagen lang niet af ging. New York heeft mij destijds betoverd.

 

Naast New York bezocht ik ook Washington, dé plek waar het op het gebied van de wereld politiek allemaal gebeurt. Ik stond daar, op de plek waar Martin Luther King ooit zijn beroemde speech hield. I have a dream…

Als je daar dan staat, op een plek die voor de geschiedenis van de wereld zo veel heeft betekent. Dan voel je je wel even heel klein. En dan lijkt je eigen droom in het niet te vallen bij de grootste dingen die op die plek gebeuren en zijn gebeurd.

 

Maar…of je nu een grote droom hebt, of een kleine. Voor jou is die droom groot en belangrijk. Wat ik geleerd heb van het realiseren van mijn droom van vijf jaar geleden, is dat je altijd je eigen droom achterna moet gaan. Want als je eenmaal de eerste stap hebt gezet in het realiseren van eigen dromen, dan is het niet meer eng je andere dromen ook achterna te gaan.

Heb niet alleen een droom, maar maak hem ook waar!

In mijn lessen deze week zet ik het thema “dromen” centraal. In korte meditaties leid ik je naar momenten waarop jij je droom hebt waargemaakt en ga je terug naar dat gevoel wat je toen had. Dat gevoel van blijdschap of trots, dat kan je altijd terughalen. En weet je nog wat je deed toen je die droom destijds waarmaakte? Misschien kun je daaruit iets halen wat je kunt gebruiken om je nieuwe droom te realiseren. Een fijne meditatie die je mooie inzichten kan geven.

Wil je deze meditatie ervaren? A.s. zondag, 2 september, geef ik weer een hatha yogales bij NJOYoga. Je bent van harte welkom bij deze les. Meer info: www.njoyoga.nl. Ben je niet in de gelegenheid naar een les te komen, ik geef ook les bij je thuis. Dat kan een privéles zijn of misschien wil je een les volgen samen met je huisgenoten of vrienden. Mail mij in dat geval voor meer informatie of om te overleggen. eveline@vishuddha-yc.nl.