31 december is voor mij altijd een dag waarop ik even bewust terugkijk op het afgelopen jaar. Wat heeft 2016 mij gebracht, wat was mooi, wat verdient in het nieuwe jaar nog wat meer aandacht en hoe kan ik groeien? Enkele vragen die ik dan zo voor mezelf op schrijf en  waar ik al filosoferend antwoord op geef.

Dromen – durven – doen

Zo zit ik vandaag bij de kachel mijn dagboek bij te werken, ja een gewoon ouderwets dagboek, waarin ik lekker kriebel met mijn pen of viltstift. Ik ga in gedachten het jaar af, van maand tot maand en bedenk me hoe dankbaar ik ben voor de dingen die 2016 mij bracht. Prachtige reizen, mijn geliefde, maar vooral ook mijn onderneming. Dit jaar was het lef er om nu echt voor mezelf te beginnen. “Dromen – durven – doen” is een spreuk die een tijd in mijn huis heeft gehangen, en dit jaar heb ik daar elke lettergreep van waar gemaakt.

Filosoferend het jaar uit

Tijdens mijn momentje van filosoferen, met het vuurwerk dat me af en toe uit mijn gemijmer haalt, bedenk ik me dat het thema van 2016 voor mij vooral liefde was. Door liefde met open armen te geven en te ontvangen, maak je de wereld een klein beetje mooier. Want elke inwoner van de wereld, elke man, elke vrouw, ieder kind, heeft liefde nodig. Van en voor zichzelf en van een ander. En als je dan nog een beetje liefde over hebt, dan geef je dat aan een ander, want zo maken we met elkaar de wereld een klein beetje mooier. Al is het op microniveau, je kunt beter klein beginnen.

Mijn boodschap voor jou

Ik wens  jou en de jouwen vanavond een rustige en mooie jaarwisseling toe. Denk even na over jouw afgelopen jaar en het nieuwe jaar dat voor je staat. Denk aan wie jij extra liefde wilt geven, misschien wel aan jezelf, of aan een naaste waarvan je weet dat diegene dat beetje extra liefde kan gebruiken. En maak dan van 2017 een mooi en liefdevol jaar!

Proost!