Sport verbindt

Als er iets is dat verbindt, dan is het wel sport. En dat hoeft niet eens een teamsport te zijn. Dat bewees onze hardloopgroep afgelopen weekend maar weer eens.

Nadat iedereen bekomen was van de schrik dat de marathon Rotterdam in 2020 niet doorgaat en kort daarna alle trainingen tot nader order werden afgelast, ging ieder voor zich even in contemplatie. Wat doe je als je wekelijkse trainingen niet meer door gaan, als je doel voor 2020 als sneeuw voor de zon is verdwenen én je nagenoeg verplicht binnen moet blijven?

Estafette-loop

Er werd een zaadje geplant en een eitje gelegd (het is immers bijna Pasen, dus met die beeldspraak kan ik wegkomen ;-)). Waarom gaan we niet met zijn alleen een estafetteloop doen? Langs het huis van ieder clublid, in estafette. We beginnen bij degene die het verst weg woont, die loopt naar de volgende en zo gaan we (bijna) alle leden af. Zo zien we elkaar toch even.

Zo bedacht, zo gedaan. Het was nog een behoorlijke klus om een gepaste route uit te knobbelen. Zonder dat 1 persoon 30 km liep en een ander maar 1. Want uiteindelijk wonen we niet heel ver van elkaar vandaan. Maar er zitten genoeg creatieve planners in de groep. Dus het werd een route van bijna 105 kilometer verspreid over de hele dag. De eerste loper begon om 07:00 uur in de ochtend, de laatste was rond 19:00 uur weer thuis.

Het was gelukt!

In de startblokken

Bij de aflossing werd een telefoon doorgegeven waarop de route later met Relive te volgen zou zijn. Dat doorgeven lukte prima, het herladen van de route in Relive lukte helaas niet. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Iedereen was de hele zaterdag bezig met de loop. Liep je niet, dan wachtte je wel. Wachtte je, dan hield je in de app de lopers in de gaten. Want je moest wel klaar staan als jouw estafette-maatje eraan kwam. En niet dat je dan op je gemak je krantje nog moest opvouwen. Nee, je moest meteen in de startblokken staan.

1,5 meter ruimte

Bij sommigen fietste een partner mee, ter aanmoediging en ter verbinding. Steeds netjes met 1,5 meter er tussen.

Op afstand verbonden

En zo waren we met zijn allen een flinke periode extra met elkaar verbonden. Waar de hardlopers elkaar meestal treffen op dinsdag- en donderdagavond. Zat de hele week voorafgaand aan de estafette vol voorpret en georganiseer. Op de dag zelf leefde iedereen met elkaar mee (want de wind die er stond maakte het de lopers ook nog eens niet gemakkelijk). Na afloop werden routes, foto’s en gelukswensen gedeeld.

En zo, hield Hardloopgroep Zuid zich keurig aan de regels van 1,5 meter afstand, niet in groepjes sporten, maar wel een frisse neus halen. En dat op een wel hele sportieve en creatieve manier.

Chapeau!