Hoe vaak heb je het niet tegen jezelf gezegd, of tegen een ander? “Volg je intuïtie”, of: “luister naar je gevoel”? Van die – soms loze – kreten, maar eerlijk gezegd, zo waar. Ons gevoel of onze intuïtie vertellen ons ontzettend veel. En als je volledig in contact staat met  jouw intuïtie, dan zul je merken dat je steeds meer leert te luisteren naar dat gevoel.

Ajna chakra – recht om te zien

Het zesde chakra zit tussen je wenkbrauwen. Dit wordt ook wel het derde oog punt genoemd. Het punt van je intuïtie. Oefeningen die we doen om dit punt te activeren zijn onder andere oefeningen voor de ogen. Ik ben groot fan van oogyoga, dit omdat we tegenwoordig erg veel en vaak achter de computer zitten en onze ogen het veel zwaarder hebben dan zeg, zo’n vijftig jaar geleden. Wie werkt er niet met telefoon, tablet of computer? Precies die apparaten die ons veel schade kunnen toebrengen, of in ieder geval (op zijn minst!) zorgen voor vermoeide ogen.

Als je de oefeningen voor de ogen doet, dan zul je merken dat je je bewuster wordt van je ogen. Dat je ze hebt, maar vooral ook dat je ze kunt voelen. Soms gaan ze tijdens of na de oefeningen tranen of prikken. Dat is alleen maar een teken dat de oefeningen hun werk doen en je ogen zich even wat meer ontspannen.

Het derde oog

Het zogenaamde derde oog is geen fysiek oog, geen oog zoals je ziet in (teken-) films of zoals kinderen die kunnen tekenen. Het is een onzichtbare plek die volledig in het verbinding staat met je intuïtie. En wat is dat nu precies, je intuïtie?

Je kunt intuïtie vergelijken met jouw allerbelangrijkste, allerhoogste goed. Namelijk het gevoel van goed doen. Men zegt ook weleens dat je intuïtie je nooit in de steek laat. Door middel van de oefeningen tijdens de workshop over het zesde chakra leer je contact te maken met jouw intuïtie en leer je welke oefeningen daar nog meer bij horen.

In tegenstelling tot wat ik in eerste instantie dacht, zijn de oefeningen die passen bij dit chakra erg actief. En vooral gericht op concentratie. Concentratie is als het ware ook een soort spier die je moet trainen. En dat doen we tijdens de asanas die horen bij deze workshop. Meer weten of een workshop volgen over het zesde chakra? Neem contact met me op.